• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • green style
  • yellow style
  • orange style
  • grey style
Elnöki köszöntő

 

pezsKedves Kollégák!

 

Eljött az év vége, ilyenkor szokás visszatekinteni és értékelni az elmúlt évet.

Nagyon sok minden történt, ezek közül válogatva az alábbi fő pontokat szeretném kiemelni:

  • Egyesületünk taglétszáma idén átlépte a 400 főt, amire nagyon büszkék lehetünk, az új cél az 450-500 fő. Ezzel a régiónkban továbbra is a felső-közép kategóriába tartozunk.
  • Az Elnökség kidolgozta, Közgyűlésünk elfogadta, az illetékes bíróság pedig bejegyezte Egyesületünk Alapszabályának módosítását.
  • Az új Alapszabály felhatalmazása alapján december folyamán megalakultak a szekciókat a továbbiakban irányító Bizottságok.
  • Idén több munkacsoport is alakult jogszabály-tervezetek véleményezésére, szakmai tartalom készítésére, abban bízunk, hogy az ilyen típusú aktivitás még intenzívebb lesz a következő években.
  • Két nagysikerű konferenciát rendeztünk márciusban illetve novemberben, több nemzetközi konferencián, IIA rendezvényen képviseltük hazánkat.
  • Oktatási tevékenységünk még több rétűvé vált, szekciónként kidolgozott programokkal, illetve további újdonság, hogy novemberben stratégiai együttműködési megállapodást kötöttünk a BIB-bel, melynek oktatási programján tagjaink jelentős kedvezményekkel vehetnek részt.
  • A tavaly a KPMG-vel közösen megalakított és igen sikeres Belső Ellenőrzési Vezetők Klubja (CAE Klub) mellett idén megalakult Compliance Vezetők Klubja (CCO Klub), melyben partnerünk a PwC. Mindkét Klub több rendezvényt tartott az év folyamán.
  • Idén már minden hónapban megjelent a tavaly formailag és tartalmilag megújult hírlevelünk, melyet jövőre szekciórovatokkal tervezünk tovább bővíteni.
  • A nyári „uborkaszezon” kivételével minden hónapra terveztünk a tagok és az érdeklődők számára ingyenes BEMSZ Délutánokat.

A fentiek közül két ponthoz szeretnék bővebb kiegészítést fűzni:

Köszönöm mindazon kollégáknak, akik a novemberi felhívásunkra jelentkeztek a szekciókat irányító állandó bizottságokba, melyek elmúlt két hétben megtartották alakuló üléseiket. Szeretném itt felsorolni a Bizottságok tagjait és az első ülésen megválasztott elnökeit, egyben jelzem, hogy a tervek szerint januártól hírlevelünk hasábjain bemutatkoznak majd a szekciók részletesebben is és bemutatják az általuk kitűzött szakmai célokat.

  • December 3-án alakult meg a BEMSZ Közszféra Szekcióját irányító Állandó Bizottsága (KÁB), amely Németh Editet választotta meg elnökévé. További tagok: Markóné Hegedűs Magdolna, Szász Angéla, Polgár Péter, Kékesi István, Szmolnik Péter és Dr Gajdos Márton.
  • December 5-én alakult meg a BEMSZ Risk Management és Fraud Prevention Szekcióját irányító Állandó Bizottsága (RÁB), amely Smohay Ferencet választotta meg elnökévé. További tagok: Deák Barbara, Simon-András Henrietta, Demjénné Gyöngy Judit és Doszpod Dénes.
  • Szintén december 5-én alakult meg a BEMSZ Pénzügyi Intézmények Szekcióját irányító Állandó Bizottsága (PÁB), amely Kollár Róbertet választotta meg elnökévé. További tagok: Ludvigh Csilla, Osztrogonacz Dóra, Mizsák Márta, Surányi Mariann, Dr Czétényi Réka Mária, Tarnainé Sarudi Mária, Szabó Imre és Szmolnik Péter.
  • December 13-án alakult meg a BEMSZ Vállalati Szekcióját irányító Állandó Bizottsága (VÁB), amely Batta Istvánt választotta meg elnökévé. További tagok: Szabó Mónika, Bartók Andrea, dr. Barabás Orsolya, Doumbouya Diana, Eifert Zsuzsa, Kiss Éva, Kuti Csilla, Buxbaum Miklós, Marosi György, Szabó István, Gyepessy Ferenc.
  • Végül (de nem utolsó sorban) december 16-án alakult meg a BEMSZ Compliance Szekcióját irányító Állandó Bizottsága (CÁB), amely Bácsfalvi Andrást választotta meg elnökévé. További tagok: Dr Takács Éva, Kiss Mariann Petra, Dr Barabás Orsolya, Dr Papp Miklós, Dr Pintér István és Dr Gajdos Márton.

A bizottsági Elnököknek és tagoknak eredményes munkát kívánok!

A másik pont, amihez szeretnék kiegészítést tenni az a szakmai tartalmak létrehozatala. A fenti bizottságok létrehozatalának egyik nem titkolt célja, hogy ezáltal is ösztönözzük az ilyen tartalmak létrehozatalát, a tagság munkájának ilyen dokumentumokkal való támogatását. Első (kísérleti) „fecskeként” a Compliance Szekció keretében alakult egy munkacsoport októberben, ami azt az ambiciózus feladatot tűzte ki maga elé, hogy még idén készítsen egy szektor-semleges szakmai ajánlást a Compliance funkció kialakítására és működtetésére vonatkozóan. Az ajánlás célja, hogy irányelveket (kvázi minimumkövetelményeket) fogalmazzon meg úgy a funkciót most létrehozni kívánó, mint a már meglevő Compliance funkciójuk továbbfejlesztését tervező (vagy egyszerűen csak annak működését ellenőrizni kívánó) szervezetek részére. Az ajánlás célcsoportja egyfelől a Compliance-ban dolgozó kollégák, de hasznos lehet a Compliance funkciót ellenőrző vagy velük szorosan együttdolgozó belső ellenőr kollégák, illetve a Compliance funkció létrehozataláért, működtetéséért felelős felsővezetők számára is.

Örömmel jelenthetem, hogy a tervezett határidőre elkészült a „mű”, még éppen időben, hogy a jelen, idei utolsó hírlevelünkhöz mellékelten megküldhessük tagjaink részére, mintegy Karácsonyi ajándékként. Bízom benne, hogy hasznosnak találjátok majd és hogy számos hasonlóan hasznos tartalom fogja majd követni. Kérek mindenkit, hogy támogassátok a Bizottságok munkáját azáltal is, hogy akár a felmérésre válaszul, akár spontán módon jelezzétek, hogy milyen tartalmak iránt lenne a legnagyobb igény, illetve hogy felhívásra jelentkezzetek majd az ezek létrehozatalára felállítandó munkacsoportokba, vegyetek részt azok munkájában, hogy egyesületi szinten közösen gazdagodhassunk hasonlóan nívós szakmai anyagokkal.

Végezetül két „szolgálati közlemény”:

  • Év végéig van még lehetőség az előző havi hírlevelünkben meghirdetett pályázat benyújtására, aki ezzel élni kíván, annak még bőven van ideje akár otthonról is beküldeni azt.
  • A másik, amiről novemberben szintén írtunk, hogy év végéig lehet és kell lejelenteni a CPE pontokat. Akit ez érint ne feledkezzen meg róla!

Ünnepi köszöntőmet azzal zárom, hogy egyfelől megköszönöm mindenkinek a munkáját, aki Elnökségi, Bizottsági, munkacsoport tagként vagy bármely más módon támogatta Egyesületünk idei tevékenységét, részt vett programjainkon vagy olvasta hírleveleinket.

Boldog Karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag új esztendőt kívánok minden kedves Tagtársnak, Szeretteiteknek és kollégáitoknak!

Tisztelettel és üdvözlettel,

Dr Gajdos Márton CIA, CISA
A BEMSZ Elnöke

gajdos

 

vilagkonf

globconn


KAPCSOLAT

Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete honlapja

BEMSZ titkárság - 1149 Budapest, Angol u. 34. - Telefon: 336-1505 - E-mail: titkarsag@iia.hu - Titkárságvezető: Miskolczi Judit

SzerkesztőségETK Szolgáltató zRt. 
Üzemeltetés:  MAZE Kft.

Facebook oldalhttps://www.facebook.com/BEMSZ

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

TAGSÁG

Tudjon meg többet a tagságról!