• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • green style
  • yellow style
  • orange style
  • grey style
2020 június
Elnöki köszöntő
There are no translations available.

elnKedves Kollégák,

 

az elmúlt hónapok turbulenciái után szinte hihetetlen: e sorokat aznap írom, amikor hivatalosan is vége lett a veszélyhelyzetnek. Ha már veszélyhelyzet: kiemelt fontossága és sok tagunkat érintő volta miatt rögtön az elején szeretném felhívni a figyelmet erre a valóban közérdekű fontos változásra a köztulajdonban álló gazdasági társaságok belső kontrollrendszeréről szóló 339/2019. (XII. 23.) Korm. rendelettel kapcsolatban: a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti kormányrendeleti szabályokról szóló 284/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet 89. §-a módosította a köztulajdonban álló gazdasági társaságok belső kontrollrendszeréről szóló 339/2019. (XII. 23.) Korm. rendelet 26. § (1) bekezdésében meghatározott határidőt, miszerint a rendeletben foglaltakat július 1. helyett október 1. napjától kell alkalmazni.

Read more...
 
Kockázatkezelési rovat: A digitális maszk fontossága
There are no translations available.

maszkA COVID-19 járvány az üzleti világot és annak működését nem várt, kerülő megoldásokra kényszerítette, amivel egyedülálló kockázatok halmaza jött létre. Ez különösen igaz a kiber kockázatokra. Míg a működési változások a társadalmi távolságtartáshoz kapcsolódnak és a maradj otthon mandátum folytatódik, addig az IT erőforrásokat a távmunka segítésére irányítják át, ilyen a kibővített videó konferencia és az ahhoz kapcsolódó hibaelhárítás. Amíg az IT szakemberek nem foglalkoznak ezekkel az új igényekkel, addig a szervezetek új kiber fenyegetéseknek és sebezhetőségnek vannak kitéve, vagy ami még rosszabb, hogy a mostani fenyegetésekről elveszítik a figyelmet.

Read more...
 
Compliance rovat
There are no translations available.

complKedves Kollegák,

 

A BEMSZ Compliance Állandó Bizottsága (CÁB) legutóbbi ülésén áttekintette az első negyedéves, a BEMSZ egyes szekcióinak tevékenységével kapcsolatos online kérdőív eredményét abból a szempontból, hogy mely compliance témák érdeklik legjobban a kedves tagságot, és hogy milyen formában várnak tőlünk szakmai támogatást. E szerint a „visszaélések kezelése” kiemelten fontos compliance téma, és a „BEMSZ délután” a legnépszerűbb szakmai támogatási forma e területen.

Read more...
 


vilagkonf

globconn


KAPCSOLAT

Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete honlapja

BEMSZ titkárság - 1149 Budapest, Angol u. 34. - Telefon: 336-1505 - E-mail: titkarsag@iia.hu - Titkárságvezető: Miskolczi Judit

SzerkesztőségETK Szolgáltató zRt. 
Üzemeltetés:  MAZE Kft.

Facebook oldalhttps://www.facebook.com/BEMSZ

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

TAGSÁG

Tudjon meg többet a tagságról!