• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • green style
  • yellow style
  • orange style
  • grey style
Elnöki köszöntő PDF print email

IMG-33490Kedves Kolléga!

Mikor idei második hírlevelünkhöz írom e sorokat, februárhoz képest valószínűtlenül jó idő van. Noha vélhetőleg az igazi tavasz még várat magára, de azért már megmutatta magát és bízvást remélhetjük, hogy nemsokára beköszönt majd.

Addig is ugyanolyan sűrű időszak áll előttünk, mint amilyen a legutóbbi Hírlevelünk óta volt. Sor került egy, a működési kockázatok kezelése tárgyában szervezett nagy sikerű BEMSZ délutánra, mely egyben a kockázatkezelési és -ellenőrzési szekció debütálása is volt, és amelyről Smohay Ferenc kollégám írt Hírlevelünkbe összefoglalót. Folytatva a tavaly megkezdett kísérletünket, erről a rendezvényről is készült (kizárólag tagtársaink számára elérhető) videofelvétel, hogy azok a kollégák is megismerhessék az elhangzottakat, akik személyesen nem tudtak részt venni.

Szintén illeszkedik az új kezdeményezések sorába, hogy az előzetesen meghirdetettek szerint a BEMSZ Elnöksége elbírálta a meghirdetett pályázatra beérkezett anyagokat, és 4 kolléga számára ítélt meg későbbi oktatásokon felhasználható támogatást. A nyertesek már közvetlenül értesítésre is kerültek. Ehhez kapcsolódóan jegyzem meg, hogy az Elnökségnek szándékában áll ez év végén ismételten meghirdetni a pályázatot, sőt, ha a tagság részéről a kezdeményezés pozitív visszajelzést kap és erre az Egyesület anyagi helyzete lehetőséget fog nyújtani, akkor az Elnökség megfontolja majd a pályázat kibővítését is.

Szintúgy komoly érdeklődés övezte a BEMSZ és a KPMG együttműködésében a tavalyi év második felében létrehozott Belső Ellenőrzési Vezetők Klubjának második rendezvényét, amelynek ezúttal a K&H Bank adott otthont, és amelyen a nyitóelőadást David Moucheron, a K&H vezérigazgatója tartotta, aki a belső ellenőrzéssel kapcsolatos elvárásairól beszélt. A rendezvényről a főszervező, Szabó István kollégám írt összefoglalót.

A továbbiakban találhatnak még egy szakmai cikket tagtársunk Kuti Csilla tollából, aki a belső ellenőrzés lehetőségeiről írt a KKV szektorban, illetve - a közeljövő vonatkozásában - egy tájékoztatást a soron következő oktatásokról. 

És hogy a közeljövőnél maradjak: legutóbbi Hírlevelünkben "lapzártakor érkezett hírként" jeleztem, hogy elfogadta meghívásunk Naohiro Mouri, az IIA Global soros elnöke, aki nemcsak hogy Budapestre látogat (ahol különböző hivatalos programokon is részt vesz majd), de elvállalta, hogy főelőadója ("keynote speaker"-e) legyen a március 13-i konferenciánknak.

Ez azért is nagy szó, mert az utolsó pillanatban illesztette még be hazánkat az amúgy nagyon sűrű programjába (annak a hétnek a végén már házigazdaként köszönti Tokióban az IIA Global közgyűlésére érkezőket), illetve azért is, mert elmondhatjuk, hogy két egymást követő évben is hazánkba látogat az IIA Global soros elnöke. (Talán még emlékeznek, hogy tavaly tavasszal itt járt Michael Peppers, az akkori elnök.)

Maga a konferencia amúgy is rendkívül különlegesnek ígérkezik: részben azért mert ez a BEMSZ 40. konferenciája (ami valljuk be, igen szép szám), részben mert a különleges helyszínen levő (a Vigadó előtt horgonyzó és a budai oldalra gyönyörű kilátással bíró) Spoon rendezvényhajó ad neki otthont. Fókuszában egy manapság nagyon fontos kérdés, az integrált bizonyosság-nyújtás áll.

Az immár végleges konferenciaprogram (melyet szintén megtalálhatnak Hírlevelünkben) szerint ezt a kérdést - és általában, a védelmi vonalak együttműködésének kérdését - három blokkban járjuk körül: az elsőben a belső ellenőrzés képviselői, a másodikban a társ-védelmi vonalak szereplői, míg a harmadikban a fő "stakeholderek", az integrált bizonyosság-nyújtás címzettjei (úgymint CEO, audit bizottsági tag és külső auditor) szemszögéből. Konferenciánk címe: "Integrated assurance - Stronger together", nyelve angol (tolmácsolás nem biztosított).

A konferenciára minden érdeklődőt szeretettel várunk, bővebb információ a BEMSZ honlapján található. (Felhívom a figyelmet, hogy a tavaly novemberi konferencián már kipróbált módon, a tagsággal nem rendelkezők, illetve azok részére, akik ezen az úton szeretnék rendezni ez évi tagdíjukat, kombinált belépő is kialakításra került, amely egyben az éves tagdíjat is tartalmazza.)

Remélem, hogy sikerült kedvet csinálnom a Hírlevél további böngészéséhez. Ehhez és minden máshoz jó munkát és jó egészséget kívánok!

Tisztelettel,

Dr. Gajdos Márton CIA, CISA
BEMSZ Elnök

 

VISSZA

 

vilagkonf

globconn


KAPCSOLAT

Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete honlapja

BEMSZ titkárság - 1149 Budapest, Angol u. 34. - Telefon: 336-1505 - E-mail: titkarsag@iia.hu - Titkárságvezető: Miskolczi Judit

SzerkesztőségETK Szolgáltató zRt. 
Üzemeltetés:  MAZE Kft.

Facebook oldalhttps://www.facebook.com/BEMSZ

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

TAGSÁG

Tudjon meg többet a tagságról!