• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • green style
  • yellow style
  • orange style
  • grey style
Elnöki köszöntő PDF print email

 

koszontKedves Kollégák,

Lassan kezdünk ráhangolódni a közelgő ünnepekre, de ilyenkor - kicsit több, mint egy hónappal az év vége előtt - jellemzően még sok a munka. Arra szeretnélek buzdítani Benneteket, hogy rövid időre – jelen hírlevél elolvasása erejéig – tegyétek kicsit félre a munkát és böngésszétek át a cikkeinket.

Mindenekelőtt örömmel jelenthetem, hogy sikeres és jó hangulatú volt a november elején tartott konferenciánk. Sikeres volt, mert a tavalyi (már akkor is nagy) résztvevői létszámot is sikerült meghaladni és az utólagos értékelések is mind pozitívak voltak. A jó hangulat pedig nem csak a konferenciát, de az utána tartott fogadást is jellemezte: mivel ez volt a BEMSZ 40. szakkonferenciája, ezt közvetlenül az utolsó előadás után egy élőzenés fogadással zártuk, amin szerencsére sokan tudtak maradni. A konferenciáról szóló részletesebb beszámolót jelen hírlevélben találhatjátok.

Szép számmal jelentkeztek a kollégák az előző lapszámunkban megfogalmazott felhívásra mind az öt, most felállításra kerülő Bizottság esetében. A következő lépés az lesz, hogy az egyes Bizottságok megtartják alakuló ülésüket és megkezdik működésüket. Következő, idei utolsó lapszámunkba reményeink szerint már megalakult Bizottságokról, azok tagjairól és az alakuló ülésen megfogalmazott céljaikról adhatunk számot.

Az októberi BEMSZ délután is jól sikerült, betekintést nyerhettünk abba, hogy milyen módon lehet a világ számos országában működtetett belső kontroll rendszert Budapestről vizsgálni, tesztelni, audit bizottság felé jelenteni.

Jó hír, hogy Egyesületünk ebben a hónapban együttműködési megállapodást kötött a Budapest Institute of Banking Zrt-vel (BIB), mely oktatási központ egyre inkább tágítva célcsoportját a pénzügyi szektoron kívül immár más területeken dolgozók számára is kínál képzéseket. Az együttműködési megállapodásnak köszönhetően Egyesületünk tagjai 15%-os kedvezménnyel vehetik igénybe a BIB képzéseit. Jelen hírlevelünkben olvashatjátok Fábián Gergely vezérigazgató úr tájékoztató levelét a BIB célkitűzéseiről és aktuális képzéseiről.

2018-ban első ízben hirdetett meg pályázatot a BEMSZ, mely gyakorlatot szeretnénk rendszeressé tenni, ezért külön is fel szeretném hívni figyelmeteket arra a cikkre, ami a tavalyihoz hasonló, kizárólag BEMSZ tagok számára nyitva álló pályázati lehetőséget ismertet, és amelynek célja, hogy az oktatásokat nehezen finanszírozó kollégák számára is nyíljon lehetőség az azokon való részvételre.

Az év végére tekintettel ismételt figyelemfelhívást olvashattok a CPE jelentésekkel kapcsolatos feladatokról. Hírlevelünket – nyugodtan mondhatom, hogy immár hagyományosan – idegen nyelvű, társzervezeteink hírleveleiből ollózott szakmai cikkekkel, illetve a közeljövő oktatási és egyéb rendezvényeire vonatkozó figyelemfelhívással zárjuk.

Jó böngészést és olvasást, valamint – a következő találkozásunkig – eredményes munkát és jó egészséget kívánok!

Tisztelettel,

dr. Gajdos Márton CIA, CISA
A BEMSZ Elnöke

 

vilagkonf

globconn


KAPCSOLAT

Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete honlapja

BEMSZ titkárság - 1149 Budapest, Angol u. 34. - Telefon: 336-1505 - E-mail: titkarsag@iia.hu - Titkárságvezető: Miskolczi Judit

SzerkesztőségETK Szolgáltató zRt. 
Üzemeltetés:  MAZE Kft.

Facebook oldalhttps://www.facebook.com/BEMSZ

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

TAGSÁG

Tudjon meg többet a tagságról!