• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • green style
  • yellow style
  • orange style
  • grey style
Elnöki köszöntő

 

koszonto

Kedves Kolléga!

 

Eltelt a nyár, itt van az ősz, ami sokaknak a szabadságok letelte után az újbóli munkakezdés, gyerekesek számára az iskolakezdés ideje. A nyári szünet után mi is a korábban megszokott bővebb hírlevéllel jelentkezünk és újraindulnak az uborkaszezonban szünetelő oktatások is. Az őszre számos programmal, BEMSZ Délutánokkal, oktatásokkal, konferenciával készülünk, ezekről folyamatosan adunk hírt a Tagság számára közvetlen körlevelekben illetve ezen hasábokon is.  


Örömmel értesítjük a kedves Kollégákat, hogy a Bíróság elfogadta a legutóbbi Közgyűlésünkön elfogadott és bejegyzés végett benyújtott Alapszabály módosításunkat. Aki részt vett a Közgyűlésen, bizonyára emlékszik, hogy milyen „interaktív" folyamat volt az Alapszabály-módosítás végleges formájának elfogadása (ezúton is köszönöm még egyszer a jelenlevők értékes javaslatait, észrevételeit, melyek az ott elfogadottak szerint beépítésre is kerültek). Tulajdonképpen meg is lepődtünk, hogy így elsőre elfogadta a Bíróság a módosítást, ez is visszaigazolja számunkra azt, hogy a módosítás nemcsak hogy alkalmasabbá teszi az Alapszabályt az új stratégiai célok megvalósítására, de minden ízében megfelel az egyesületi működéssel szemben támasztott jogszabályi követelményeknek.

Tájékoztatni szeretnénk továbbá a kedves Kollégákat, hogy a BEMSZ keretein belül fontosnak éreztük - a társadalmi felelősségvállalásunk részeként - egy új program elindítását. A program célja, hogy támogassa a dolgozó kolléganőket illetve az (újra)dolgozni kezdő szülőket. Hiszünk abban, hogy nemcsak a munkahelyeknek kell az esélyegyenlőséget biztosítaniuk és családbarátnak lenniük, hanem a szakmai szervezeteknek is. A már bizonyított kollégákra szükség van, függetlenül a nemüktől, a családi állapotuktól vagy a gyermekeik számától. Így a program kezdetén, e hírlevélben dr. Győrök Katalin kollégánk ismerteti Margaret H. Christ PhD, CIA tanulmányát a női auditorok helyzetéről és karrierlehetőségeiről. Ezenkívül a kisgyermekes kollégáinknak a munkába való visszatérést támogató ismeretfrissítési tréninget szervezünk egy BEMSZ Délután formájában, ahol gyermek-felügyeletet is biztosítunk. Erre előre láthatólag novemberben kerül sor és amennyiben pozitív fogadtatásra talál, úgy egy évente visszatérő gyakorlatként szeretnénk majd meghonosítani. Sőt, szintén kísérleti jelleggel az őszre meghirdetett tanfolyamaink áraiból kedvezményt biztosítunk a GYED-en, GYES-en lévő - akár női, akár férfi - kollégáinknak.

Hírlevelünkben rövid hírt olvashattok Szabó István elnökségi kollégám tollából a Belső Ellenőrzési Vezetők (CAE) Klubjának közelmúltban tartott rendezvényéről, tovább tájékoztatást találhattok őszi oktatásainkról, az IIA Global OnDemand szolgáltatásának folyamatosan bővülő kínálatáról illetve –megszokott módon – szemelvényeket külföldi szakmai tartalmakról. Ez utóbbi kapcsán külön is kiemelném az ECIIA (az európai IIA tagszervezeteket tömörítő ernyő-szervezet, melynek mi is tagjai vagyunk) egyik friss, „Risk in Focus 2020" című kiadványát, amely a vonatkozó felmérés eredményeképpen a jövő év kapcsán az európai szakmai közösség által azonosított top 10 kockázatot veszi számba. Ezen kockázatok a következőek:

- Kiberbiztonság és adatvédelem: növekvő feladatok a belső ellenőrzés számára

- Növekvő szabályozói terhek

- Digitalizáció és az üzleti modell átalakulása

- Harmadik felek jelentette kockázatok

- Üzleti stabilitás, "brand"érték és reputáció

- Pénzügyi kockázatok: alacsony hozamok és növekvő adósságok

- Geopolitikai instabilitás és annak makroökönómiai hatásai

- A humán tőke: a jövő szervezetei

- Vállalatirányítás, etika és kultúra: milyen egy példaértékű szervezet

- Klímaváltozás: kockázatok és lehetőségek

A fentiekhez jó olvasást, az őszhöz pedig jó munka- és iskolakezdést, és jó egészséget kívánok.

 

Tisztelettel,

dr. Gajdos Márton CIA, CISA

A BEMSZ Elnöke

 

vilagkonf

globconn


KAPCSOLAT

Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete honlapja

BEMSZ titkárság - 1149 Budapest, Angol u. 34. - Telefon: 336-1505 - E-mail: titkarsag@iia.hu - Titkárságvezető: Miskolczi Judit

SzerkesztőségETK Szolgáltató zRt. 
Üzemeltetés:  MAZE Kft.

Facebook oldalhttps://www.facebook.com/BEMSZ

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

TAGSÁG

Tudjon meg többet a tagságról!