• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • green style
  • yellow style
  • orange style
  • grey style
BEMSZ-KPMG CAE Klub Beszámoló


caeAz 5. BEMSZ-KPMG CAE Klubot az UNIQA Biztosító Vezérigazgatója, Kurtisz Krisztián nyitotta meg, aki 2010 óta dolgozik a cégnél és 2016 óta vezeti azt.

„Ügyfél hangjaként” a felvezető előadásában elmondta, hogy a belső ellenőr számára inkább tanácsadó és támogató partner az üzleti célok elérésében. Egyszerre szigorú, következetes, ugyanakkor konstruktív, kedves, gyorsan tanuló, ismeri az üzletet, diszruptív megoldásokban is tud gondolkozni. Praktikus információkat és differenciált javaslatokat vár a belső ellenőrzéstől, ami segíti az üzleti transzformációt, a minél magasabb ügyfél elégedettség elérését. Ezt követően Sebestyén Edit a belső ellenőrzési terület mutatta be a funkció működését és tevékenységét, amiből megtudhattuk, hogy ők is alkalmazzák a 24 perces meeting koncepciót, e-mail helyett a személyes, szóbeli egyeztetést, részt vesznek a fontosabb üzleti vezetőségi megbeszéléseken, negyedévente értékelik önmagukat a 4 vállalati érték alapján.

A jelentéskészítésről szóló panelbeszélgetést 1-1 női vezető prezentációja vezette fel az Auchan, a BÁV, az ERSTE Bank és a Richter belső ellenőrzési vezetőjének személyében.

Ezekben remek gyakorlati példákkal láthattunk arra vonatkozóan, hogy már 1-1 jó online megoldás milyen gördülékennyé teheti a vizsgálati dokumentációkból való statisztika-készítést és riport-generálást. Több előadó is kiemelte a szervezeti kultúrához való illeszkedést, a vezetői összefoglaló tömörségének, lényegre törőségének, az üzleti relevancia szerinti priorizálás fontosságát. Mellőzik az ismétléseket és azokat a tartalmakat, amelyeket nagy valószínűséggel senki sem fog elolvasni. Törekszenek arra, hogy a jelentések max. 20 oldal terjedelműek legyenek, és kiemelték a szóbeli kommunikáció (nyitó és záró megbeszélések) fontosságát is. Egyre gyakoribb a ppt formátumú, vizuális elemeket tartalmazó jelentés.


Szabó István
Szenior manager, KPMG, BEMSZ elnökségi tag

cae1  cae2  cae3  cae4

 

vilagkonf

globconn


KAPCSOLAT

Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete honlapja

BEMSZ titkárság - 1149 Budapest, Angol u. 34. - Telefon: 336-1505 - E-mail: titkarsag@iia.hu - Titkárságvezető: Miskolczi Judit

SzerkesztőségETK Szolgáltató zRt. 
Üzemeltetés:  MAZE Kft.

Facebook oldalhttps://www.facebook.com/BEMSZ

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

TAGSÁG

Tudjon meg többet a tagságról!