• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • green style
  • yellow style
  • orange style
  • grey style
Beszámoló a Compliance Bizottság alakuló üléséről
Monday, 27 January 2020 19:12

 

Örömmel és büszkeséggel jelentem: 2019 december 16-án megalakult a BEMSZ Compliance Állandó Bizottsága (továbbiakban: CÁB). Az alakuló ülésen jelenlévők szerény személyemet választották meg szekcióvezetőnek, egyhangúlag, 2 évre.

 

A CÁB alapvetően oktatásokat, workshopokat tervez szervezni a szabályozás változásai után, célunk továbbá a hazai és nemzetközi legjobb gyakorlat, módszertan és szempontrendszer megismerése és bemutatása, valamint a belső védelmi vonalak közötti kapcsolat erősítése a szinergiák felismerésén és kiaknázásán keresztül. A Tagság igényeinek megismerésére kérdőíves felmérés készítünk 2020. január – februárban.

A kor elvárásainak megfelelően igyekszünk interaktívak lenni, a szociális média adta lehetőségeket is kiaknázni, illetve a BEMSZ Hírleveleibe cikkajánlókat, kedvcsinálókat írni. Ehhez a munkához minden segítő kezet, minden jó gondolatot jónéven veszünk, és előre is köszönünk!

Mindezeken túl félévente 1 BEMSZ délután szervezését vállaltuk a Bizottság hatáskörén belül. Az első alkalomra előreláthatólag márciusban kerülne sor.

Hiszünk abban, hogy a belső ellenőrzés több évtizedes múltja és tiszteletet parancsoló tapasztalata, illetve a compliance szakma viszonylagos fiatalsága miatti ifjonti hevülete és szűnni nem akaró lelkesedése egy nagyon izgalmas és értékes elegyet képez, amelyből mindkét szakma jelentősen profitálhat!

Várunk soraink közé minden kedves érdeklődőt, aki velünk együtt szeretné hirdetni az igét!

Bácsfalvi András

BEMSZ elnökségi tag, szekcióvezető

 

Bácsfalvi András banki és vállalati tapasztalattal egyaránt rendelkező közgazdász-szociológus. 2013 és 2016 között az Eximbank és a MEHIB compliance igazgatója, jelenleg az MKB Bank Compliance Igazgatóság vezetője. A Magyar Bankszövetség Compliance, illetve Pénzmosás Elleni munkacsoportjainak tagja; utóbbinak 2016 júliusa, előbbinek 2018 novembere óta elnöke és a szankciókkal, korlátozó intézkedésekkel kapcsolatos aktualitások témafelelőse. 2016 óta tagja a pénzmosás elleni szakértők nemzetközi szervezetének (ACAMS). Compliance-szel és a pénzmosás-megelőzési témakörrel kapcsolatos konferenciák rendszeres előadója és a témakör oktatója.

 



 

vilagkonf

globconn


KAPCSOLAT

Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete honlapja

BEMSZ titkárság - 1149 Budapest, Angol u. 34. - Telefon: 336-1505 - E-mail: titkarsag@iia.hu - Titkárságvezető: Miskolczi Judit

SzerkesztőségETK Szolgáltató zRt. 
Üzemeltetés:  MAZE Kft.

Facebook oldalhttps://www.facebook.com/BEMSZ

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

TAGSÁG

Tudjon meg többet a tagságról!