• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • green style
  • yellow style
  • orange style
  • grey style
Közgyűlési felhívás

 

kozgyKedves Tagtársak!

 

a rendkívüli idők rendkívüli megoldásokat igényelnek. Rendes ügymenetünk része, hogy évente közgyűlést tartunk, amelyen az elnökség beszámol az Egyesületünk tevékenységéről, gazdálkodásáról, terveiről és egyéb, a teljes tagság döntését igénylő kérdésekről. Kétévente ez a közgyűlés egyben tisztújító közgyűlés is, amelyen megválasztásra kerülnek a soron következő két év Elnökségének tagjai. Ez az év azonban nem a „rendes ügymenetről” szól(t eddig). Noha büszkék vagyunk arra, hogy a digitális átállást meg tudtuk valósítani – április óta tartunk online rendezvényeket, (egyre többet) júliusban pedig már három ilyent is szerveztünk –, azért még mindig az az érzésünk néha, hogy feltérképezetlen területen járunk és mindent első alkalommal kell kipróbálni / megvalósítani.



Idén eddig a koronavírus járvány miatt elrendelt intézkedések miatt nem volt alkalmunk megtartani a májusra tervezett 2020-as tisztújító közgyűlést. Az átmeneti jogszabályok kitolták a beszámoló leadásának határidejét szeptember 30-ig, illetve lehetővé tették az online közgyűlés megtartását továbbá az e-mail-es szavazás lehetőségét akkor is, ha ezt egyébként az Alapszabály nem tartalmazta. Élve ezzel a lehetőséggel hirdettük meg éves közgyűlésünket online formában 2020. július 30-ra. Tettük ezt azért is, mert noha – jelen sorok írásakor – nálunk még nem indult be a járvány második hulláma, egyre több jele van annak, hogy egyes országokban ez már bekövetkezett, és mivel az első hullám sem állt meg határainknál, semmiképen nem szeretnénk akár csak veszélyeztetni is tagságunk egészségét, így jelen körülmények között egyedül az online közgyűlést tartjuk felelős opciónak. Tudjuk továbbá, hogy sokaknak a kitűzött időpont a szabadság időszakba esik, de azt reméljük, hogy erre az egy órásra tervezett időszakra az on-line részvétel lehetőségével talán akkor is élni fog tagjaink jelentős része, ha éppen nem dolgozik, hanem pihen. A közgyűlést jelen állás szerint a sokak (talán legtöbbek által) ismert Teams platformon fogjuk lebonyolítani. Noha a Teams alkalmazás is sokak által ismert, annak sem kell tartania tőle, aki esetleg még nem használta volna: nem szükséges külön telepíteni, elegendő lesz pár perccel a rendezvény kezdetét (ld. a kiküldésre kerülő online meghívót) megelőzően a meghívóban szerepelő linkre rákattintani.

Nagyon sokat gondolkodtunk azon, hogy miként lehet a leggördülékenyebben, Nektek, a tagoknak a lehető legkevesebb nehézséget okozva megszervezni a rendezvényt, miközben tudjuk: nem adja vissza a személyes közgyűlés hangulatát, lehetőségeit, de ennél jobbat nem tudtunk kitalálni.

A közgyűlésen tisztújításra is sor kerül. Szerencsére rekordszámú jelöltünk van az elnökségi pozíciókra (tudtommal soha ennyien még nem jelentkeztek), és a korábbiakban jelzettek szerint a Jelölőbizottság az előírt validálás után össze is állította a jelöltek jegyzékét. Mivel a tavalyi Alapszabály-módosítás után immár 9 tagú Elnökséget kell megválasztanunk.
A szavazást csak előzetesen tudjuk megvalósítani, ezért minden tagunknak már kiküldtünk egy linket: az a kérésünk, hogy ezen keresztül szavazzatok a Számotokra legmeggyőzőbb 9 főre (érvényesen legfeljebb 9 főre lehet szavazni). A szavazatokat – anonimizálás után – a közgyűlésen megválasztott Szavazatszámláló bizottság tagjai fogják megszámolni és az eredményeket bejelenteni.
Nagyon fontos – és a határozatképesség szempontjából szükséges is – hogy minél többen szavazzatok: kérem, aki még nem tette meg, jelen sorok olvasását követően a lehető leghamarabb adja le szavazatát az alábbi linken az új elnökség tagjaira

A 14 jelöltről részletes információt ITT találtok, kérjük döntés / választás / szavazat leadása előtt tájékozódjatok.
Szavazatot kizárólag BEMSZ tagoktól fogadunk el, egy alkalommal.
Aki már leadta szavazatát, annak köszönjük!

Szavazólap az új elnökségi tagokról

Ha valaki nem tud részt venni az online közgyűlésen, akkor – hasonlóan a személyes közgyűlésekhez – lehetősége van meghatalmazást adni egy tagtárs részére, hogy képviselje a közgyűlésen. Ez esetben ezt – a meghatalmazás megadását – mindenképpen tegyétek meg, hogy ezzel is segítsétek a közgyűlés határozatképességét. A meghatalmazást aztán a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it címre kell elküldeni.
Ez után már nincs más teendő, mint a megadott időpontban bejelentkezni a közgyűlésre a megadott linken keresztül. A közgyűlésen az egyes napirendi pontokhoz tartozó szavazásokat már közvetlenül történnek.
Nagyon fontos, hogy minél többen vegyünk részt a közgyűlésen akár magunk, akár meghatalmazott útján. A beszámolót el kell fogadni, az új Elnökséget pedig meg kell választani ahhoz, hogy Egyesületünk működőképessége biztosított legyen. Kérjük ezért, hogy aki csak teheti szavazzon, illetve jelentkezzen be a közgyűlésre, vagy gondoskodjon jó előre egy tagtárs meghatalmazásáról, ha a részvétele nem lehetséges. Letölthető meghatalmazás
Kérem, hogy a fentiekkel támogassátok munkánkat, segítsétek Egyesületünk működését.
Ezt előre is köszönve és abban a reményben, hogy találkozhatunk a közgyűlésen,

Tisztelettel és további szép nyarat kívánva,

gajdos






Dr. Gajdos Márton

CIA, CISA, CFE
A BEMSZ Elnöke

 

vilagkonf

globconn


KAPCSOLAT

Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete honlapja

BEMSZ titkárság - 1149 Budapest, Angol u. 34. - Telefon: 336-1505 - E-mail: titkarsag@iia.hu - Titkárságvezető: Miskolczi Judit

SzerkesztőségETK Szolgáltató zRt. 
Üzemeltetés:  MAZE Kft.

Facebook oldalhttps://www.facebook.com/BEMSZ

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

TAGSÁG

Tudjon meg többet a tagságról!