• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • green style
  • yellow style
  • orange style
  • grey style
Elnöki köszöntő

 

elnKedves Kollégák!

Itt van az ősz, itt van újra, de sajnos még mindig (vagy már megint?) itt van a járvány is. Mielőtt hozzáfogtam a mostani, szeptemberi elnöki köszöntő megírásához, felmerült bennem, hogy nem „unalmas”-e, ha megemlítem az aktuális járványügyi helyzetet. Sajnos ugyanis – visszanézve a legutóbbi köszöntőket – az elmúlt fél évben nem volt olyan hónap, amikor erről a témáról ne írtam volna.

Arra jutottam azonban, hogy unalmas vagy sem, annyira körbevesz bennünket, annyira része minden beszélgetésnek, hogy az lenne helytelen, ha nem említeném. Elég csak megnézni egy hírportált, belenézni az esti híradóba, és biztos, hogy a koronavírus jön velünk szembe. És joggal. Egy hónapja még egész „megnyugtatónak” (bár korántsem bíztatónak) tűnt a helyzet, azóta viszont volt olyan hír is, mely szerint néhány napig nálunk volt a leggyorsabb a vírus terjedése egész Európában. De hamar jött a következő hír, amely még „durvább” számokat mutatott Spanyolországban, Nagy-Britanniában és más országokban. Most akkor a körülményekhez képest jól állunk vagy sem? Mennyire fontos a tesztelés és kontaktkutatás? Vagy mégis a svédeknek van igazuk? Megannyi kérdés, amire mindenki vérmérséklete szerint válaszol, jóllehet talán még korai mérleget vonni, annyi bizonytalanság van a koronavírus körül.

Éppen ezért nem lehet eleget foglalkozni a témával. Számos hazai és külföldi (értelemszerűen online) rendezvény foglalkozik vele és tervbe vettük – a BEMSZ történetében először – egy, a témára fókuszáló online konferencia megszervezését. Ezzel kapcsolatban még jelentkezünk, amint konkrét dátumot tudunk közölni.

Szeretném külön is felhívni a figyelmet az új elnökség tagjait és szakmai programját bemutató anyagunkra. Mivel a július végi közgyűlésen megválasztott elnökség szeptember elején tartotta első hivatalos ülését, helyénvalónak tűnt számunkra, hogy a stratégia kapcsán hozott döntésekről, illetve az elnökség tagjairól, illetve az egyes tagok szakmai programjáról egy összefoglalót közöljünk, melyet hírlevelünk hasábjain olvashattok.

E havi hírlevelünkben nagy örömmel tesszük továbbá közkinccsé az IIA új Hármas Vonal Modelljének magyar nyelvű fordítását. Nagyon köszönjük a fordításra összeállt munkacsoport tagjainak a munkájukat: Dr. Malatinszky Jankának (MVM Zrt.), és Dr Locher Barbarának (MVM Zrt.) a koordinálást és Nagy Enikőnek (NKM Zrt.), Mitták Csillának (Garantiqa Zrt.), Oltvölgyi Somának (MVM Zrt.) valamint Rófusz Attilának (Unicredit Bank Zrt) a fordítást.

A hírlevélben végül találhattok információt az aktuális oktatásokról, rendezvényeinkről, illetve vendégoldalunkon szemelvényeket az IIA és az ECIIA publikációiból.

Jó olvasást, kellemes nyárutót, jó munkát és jó egészséget kívánok mindenkinek!

Tisztelettel,

 gajdos

Dr Gajdos Márton, CIA, CISA, CFE

A BEMSZ Elnöke

 

vilagkonf

globconn


KAPCSOLAT

Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete honlapja

BEMSZ titkárság - 1149 Budapest, Angol u. 34. - Telefon: 336-1505 - E-mail: titkarsag@iia.hu - Titkárságvezető: Miskolczi Judit

SzerkesztőségETK Szolgáltató zRt. 
Üzemeltetés:  MAZE Kft.

Facebook oldalhttps://www.facebook.com/BEMSZ

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

TAGSÁG

Tudjon meg többet a tagságról!