• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • green style
  • yellow style
  • orange style
  • grey style
Beszámoló a kockázatkezelési és -ellenőrzési BEMSZ délutánról PDF print email

2019. május 16-án az ABT Treuhand csoport irodájában tartottuk a kockázatkezelési és -ellenőrzési szekció második BEMSZ délutánját kockázati étvágy témában.

Mielőtt belevágtunk az előadásba, dr. Gajdos Márton, a BEMSZ elnöke beszélt röviden arról, hogy május a mi hónapunk! Ez jó alkalmat ad arra, hogy kommunikáljuk fő stakeholdereink felé szakmánk fontosságát, előnyeit, amelyhez külön eszköztárat biztosít az IIA Global.

Ezután a fő előadó, dr. Lamanda Gabriella, az OTP működési kockázatkezelési tanácsadója vette át a szót. Ismertette a kockázati étvágyról szóló BEMSZ-szel közösen végzett felmérést, illetve mielőtt ismertette volna, tovább is vittük a kutatást azáltal, hogy a résztvevők kitöltötték a kérdőívet.

Tervezzük a kérdőív online verziójának frissítését is, amely jó alkalom lenne a változások, hangsúlyeltolódások megfigyelésére is, ugyanis az eredeti felmérés 2016-ban készült.

Mi az a kockázati étvágy?

A kutatást végzők szerint egy jó definíció a következő: „A kockázati étvágy azt mutatja meg, hogy az intézmény menedzsmentje milyen típusú és mértékű kockázatok tudatos felvállalása mellett dönt annak érdekében, hogy a bank hosszú távú stratégiai céljait megvalósítsa, miközben figyelembe veszi a szervezet kockázati kapacitását.”

Az előadás után a résztvevők élénk beszélgetést folytattak a működési kockázatok kezelésének konkrét folyamatairól, OpRisk bizottság működéséről, KRI gazdákról, limitsértésről, kockázatcsökkentő intézkedésekről és nyomonkövetésükről.

Az előadás anyaga BEMSZ tagok számára az iia.hu oldalon elérhető.

Smohay Ferenc
BEMSZ elnökségi tag,
ABT Treuhand csoport partner

 

 

vilagkonf

globconn


KAPCSOLAT

Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete honlapja

BEMSZ titkárság - 1149 Budapest, Angol u. 34. - Telefon: 336-1505 - E-mail: titkarsag@iia.hu - Titkárságvezető: Miskolczi Judit

SzerkesztőségETK Szolgáltató zRt. 
Üzemeltetés:  MAZE Kft.

Facebook oldalhttps://www.facebook.com/BEMSZ

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

TAGSÁG

Tudjon meg többet a tagságról!