• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • green style
  • yellow style
  • orange style
  • grey style
Automatizáció és robotizáció PDF print email

 

BEMSZ Délután a robotizációs lehetőségekről

 

A december 14-i BEMSZ Délutánon az automatizációs és robotizációs trendekről és megoldásokról tartottak előadást a KPMG és a K&H szakértői.

delutan1Szabó István, a KPMG belső ellenőrzési szolgáltatások szenior menedzsere a hazai kutatási eredményeket ismertetve rámutatott, hogy a szakma alapvetően nyitott az automatizációs lehetőségek alkalmazására, lehetőséget lát benne az optimálisabb, magasabb hozzáadott érték létrehozására. Pénzügyileg pozitív vagy neutrális hatású, humán megtakarítást nem várnak a szakemberek, inkább a feladatok átrendeződését. A kutatás eredményei itt érhetőek el.



delutan2Orbán Krisztián, a KPMG digitális transzformációs tanácsadási menedzsere prezentációjában bemutatta a robotizációs megoldások előnyeit, lehetőségeit és konkrét példákon keresztül megismerhettük a robotok működését belső ellenőrzési célokat is szolgáló automatizmusokat bemutató videókon keresztül (pl.: törzsadatok ellenőrzése, kontrollok tesztelése).



delutan3Végezetül a K&H Bank szenior tanácsadója, Czingli Viktória osztotta meg tapasztalatait az RPA megoldások bevezetésének szervezeti, folyamati és emberi szükségleteivel. (link)



A Délután második felében kis csoportos beszélgetést facilitáltak a KPMG és a K&H szakértői azzal kapcsolatban, hogy mely konkrét belső ellenőrzési feladatokra lenne lehetséges automatizmusokat kialakítani. Többek között ezeket említették a résztvevők: szerződéses partner adatainak ellenőrzése meglévő adatbázisokban (KYC), adatmigráció megfelelésének ellenőrzése, vagy a belső ellenőrzési program és monitoring tevékenységek támogatása (pl.: megbízó levél generálása és küldése, jelentéskészítés, intézkedések nyomon követése, stb.)



 

 

vilagkonf

globconn


KAPCSOLAT

Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete honlapja

BEMSZ titkárság - 1149 Budapest, Angol u. 34. - Telefon: 336-1505 - E-mail: titkarsag@iia.hu - Titkárságvezető: Miskolczi Judit

SzerkesztőségETK Szolgáltató zRt. 
Üzemeltetés:  MAZE Kft.

Facebook oldalhttps://www.facebook.com/BEMSZ

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

TAGSÁG

Tudjon meg többet a tagságról!