• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • green style
  • yellow style
  • orange style
  • grey style
Május a mi hónapunk! PDF print email

may3Kedves Kolléga!

Amint azt legutóbbi hírlevelünkben is olvashattátok, az IIA Global kampányt indított, hogy május legyen a belső ellenőrzés tudatosításának, népszerűsítésének hónapja.

Ennek keretében több megjelenés, program és kezdeményezés is indult az IIA-ben és azt a kérést fogalmazták meg, hogy a tagszervezetek is járjanak el hasonlóképpen. A BEMSZ is csatlakozott az IIA „Building Awareness Champion Program”-jához, Szabó István kollégám a hónap során több kapcsolódó posztot is felrakott a LinkedIn-re, illetve erről már külön körlevelet küldtünk a hónap elején, melyet most a hírlevélben is közzéteszünk, kiegészítve azt az IIA által közrebocsátott „tool-kit” azaz eszköztár egy elemével, a belső ellenőrzési funkció hasznosságát ismertető (esetleg belső „marketingmunka” során alkalmazható) prezentációval.

Ismétlésképpen: miért is fontos ez a kampány? A mindennapi munka mellett gyakran nincs idő (energia, stb.) hogy egy kis „marketingmunkával” népszerűsítsük a szakmát, úgy magunk között, mint – és ezt talán fontosabb – a belső ellenőrzésen kívüli partnereink felé. Remek alkalom ez arra is, hogy megmutassuk (és egy kicsit talán magunknak is tudatosítsuk), hogy büszkék vagyunk a választott szakmánkra és hogy szeretjük azt.

Lehet, hogy elsőre ez kicsit amerikaiasnak tűnik, de talán mindegyikünkkel fordult már elő (vagy legalább ismerünk olyat, akivel előfordult), hogy egy kívülállónak el kellett magyarázni, mi fán terem a belső ellenőrzés, miért hasznos ez a funkció és hol tud hozzáadott értéket teremteni. Ez a hónap ebben tud segíteni, részben azzal, hogy megmutatjuk magunkat, részben pedig azzal az eszköztárral, amit az IIA kidolgozott. Van ebben a „toolkit”-ben sok minden: a hónapban a sztenderd aláírások kiegészítéseképpen alkalmazni javasolt logó, számos ötlet (ld pl az alább is bemutatott, a saját szervezetetekben kihelyezhető „posztert”), de ami még fontosabb, hogy kész prezentáció is van, amelyen keresztül társterületeknek, vezetőknek bemutatható, hogy miről is szól ez a szakma, melyet most csatolunk is.

Ez az eszköztár innen is elérhető: https://global.theiia.org/about/about-internal-auditing/Public%20Documents/Building-Awareness-Toolkit-Global.pdf

Szép Belső Ellenőrzési Májust kívánok!

check

Üdvözlettel,

dr. Gajdos Márton CIA, CISA
A BEMSZ Elnöke

 

may2

This month is International

Internal Audit Awareness Month.

What can I do for YOU?


 


 

vilagkonf

globconn


KAPCSOLAT

Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete honlapja

BEMSZ titkárság - 1149 Budapest, Angol u. 34. - Telefon: 336-1505 - E-mail: titkarsag@iia.hu - Titkárságvezető: Miskolczi Judit

SzerkesztőségETK Szolgáltató zRt. 
Üzemeltetés:  MAZE Kft.

Facebook oldalhttps://www.facebook.com/BEMSZ

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

TAGSÁG

Tudjon meg többet a tagságról!