• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • green style
  • yellow style
  • orange style
  • grey style
Elnöki köszöntő

 

elnKedves Kollégák!

 

Itt a nyár vége, nemsokára kezdődik az iskola és a „normál” hétköznapok. Ezt a mondatot minden évben leírhatnám augusztus végén, és természetesen most is igaz, de idén azért egy „csavarral”. A nyár rendhagyó volt, végigkísérte a bizonytalanság, hogy lecsengett-e a járvány, jön-e a második hullám, szabad-e felelősséggel utazni. És ez a bizonytalanság továbbra is itt van: most úgy látszik, hogy rendes oktatással indul a szeptember, de az új korlátozások Damoklész kardjaként függenek felettünk, ki tudja, hogy meddig marad fent a mostani, a vírus előtti időket idéző állapot.

 

A nyári uborkaszezon ellenére Egyesületünk életében mégis fontos volt az elmúlt egy hónap. Legutóbbi hírlevelünk óta megtartottuk éves közgyűlésünket. Ezúton is köszönöm minden tagtársunknak aki előzetesen leadott szavazatával és / vagy a közgyűlésen való személyes részvételével hozzájárult annak határozatképességéhez, a meghozott döntések érvényességéhez. Izgalmas tapasztalat volt első ízben online megtartani a közgyűlést, de szerencsére nagyobb fennakadás nélkül lement, köszönhetően a Titkárság profi támogatásának.

A közgyűlésen – melynek jegyzőkönyvét jelen hírlevelünkben találhatjátok – elfogadásra került az Elnökség beszámolója a 2019. év tevékenységeiről és gazdálkodásáról. Ebből azt emelném ki, hogy 2019 egy rendkívül sikeres éve volt a BEMSZ-nek, számtalan rendezvény és oktatás, részben ehhez kapcsolódóan rekordösszegű éves bevétel, új kezdeményezések, bővülő taglétszám jellemezte. 2020 kezdetén ezt a trendet terveztük folytatni, azonban ezt – mint ismeretes – márciusban megtörte a járvány. Az oktatásaink, rendezvényeink felfüggesztésre kerültek, a tervezett konferencia lemondásra, a közgyűlésünk elhalasztásra került. Erre a helyzetre reagálva, meglehetősen gyorsan, már áprilistól megkezdtük online rendezvények szervezését, és júliusra oda jutottunk, hogy már 3 BEMSZ Délután került így megtartásra, illetve ezzel párhuzamosan az oktatások (szemináriumok) is újra indultak online. Ebbe a sorba illeszkedik a közgyűlésünk július végi rendhagyó megtartása is. Ezt érdemes annak fényében is értékelni, hogy egy közelmúltbeli IIA felmérés alapján a nemzeti tagszervezetek egy jelentős hányada nem folytat online tevékenységet, nem tudott áttérni az ilyen működésre.

A rendhagyó közgyűlés egyben tisztújító közgyűlés is volt. Az is újdonság, hogy a korábbi 5 helyett 9 tagú elnökség került megválasztásra. Külön öröm számomra, hogy két hölgy is bekerült az elnökségbe: Ludvigh Csilla és Dr. Malatinszky Janka személyében, illetve hogy a korábbi elnökség tagjai, Dr. Gajdos Márton, Kollár Róbert, Smohay Ferenc, Szabó István és Batta István is megválasztásra kerültek, kiegészülve Doszpod Dénessel és Gyepessy Ferenccel. Az Egyesület elnökeként újabb kétéves terminusra kaptam megbízást, ezúton is szeretném megköszönni ezt a bizalmat és az új elnökség nevében is ígérem, hogy igyekszünk folytatni a 2018-19-ben megkezdett utat. Az új elnökség már össze is ült egy „ismerkedési” ülés erejéig és számos ötlet fogalmazódott meg, melyekről következő hírlevelünkben fogunk írni.

Jóllehet a nyári hírleveleinkben rendszerint kevesebb eseményről tudunk beszámolni, most a közgyűlés mellett is több tartalommal szolgálhatunk, köztük olyan újdonsággal, is, mint Dr. Bácsfalvi András, a Compliance Szekciót irányító Bizottság Elnökének új kezdeményezéséről a Védelmi Vonalak Podcast első részével. Találhattok továbbá a hírlevélben tájékoztatást az IIA bővülő Global Toolkitjéről és online oktatásairól is. Ehhez kapcsolódóan jelezni szeretném, hogy korábbi felhívásunkra jelentkező kollégáinkból megalakult az új IIA 3 vonal modelljének fordítására vállalkozó munkacsoport. Amint ez a fordítás elkészül természetesen megosztjuk azt Veletek mint értékes szakmai tartalmat.

A hírlevélben végül találhattok információt az aktuális oktatásokról, illetve vendégoldalunkon szemelvényeket az IIA és az ECIIA publikációiból.

Jó olvasást, kellemes nyárvégét, jó munkát és jó egészséget kívánok mindenkinek!

Tisztelettel,

 gajdos





Dr. Gajdos Márton, CIA, CISA, CFE

A BEMSZ Elnöke

 

vilagkonf

globconn


KAPCSOLAT

Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete honlapja

BEMSZ titkárság - 1149 Budapest, Angol u. 34. - Telefon: 336-1505 - E-mail: titkarsag@iia.hu - Titkárságvezető: Miskolczi Judit

SzerkesztőségETK Szolgáltató zRt. 
Üzemeltetés:  MAZE Kft.

Facebook oldalhttps://www.facebook.com/BEMSZ

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

TAGSÁG

Tudjon meg többet a tagságról!