• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • green style
  • yellow style
  • orange style
  • grey style
Elnöki köszöntő

eln_2020Kedves Kollégák!

Mindenek előtt sikerekben és egészségben gazdag, boldog új évet kívánok!
 
Ha az év végén számba vettük a tavalyi év történéseit, akkor helyénvaló, hogy az év elején az idei terveket tekintsük át:

 
Az ETK Zrt-vel közös 2020-as oktatási programunk a tavaly már megszokott széles palettával áll rendelkezésetekre, a szektoriális képzések közötti szabad átjárhatósággal. Év vége óta "él" együttműködésünk a BIB-bel is, amelynek képzéseit tagjaink immár kedvezménnyel tudják igénybe venni. Ha már oktatás és tervek: a stratégiai megújulás keretében idén fel kívánjuk eleveníteni a felsőoktatási intézményekkel való kapcsolatunkat és új együttműködéseket is tervezünk kialakítani. Ezekről majd az év során rendre beszámolunk majd Felétek.
 
Az együttműködési megállapodásoknál maradva: idei terv az is, hogy rendre felülvizsgáljuk, megújítsuk és szükség esetén formalizáljuk Egyesületünk és más szervezetek közötti megállapodásokat, folyamatosan keresve az együttműködés elmélyítésének lehetőségeit.
 
Terveink között szerepel idén is két konferencia megszervezése, szokás szerint tavasszal, illetve ősszel. "Save the date" jelleggel már közölni is tudom a tavaszi konferencia tervezett időpontját: 2020. Május 14, csütörtök. Remélem minél több kollégával fogunk tudni ott találkozni.
 
Annál is inkább remélem ezt, mert erre a napra (a konferencia utánra) tervezzük Egyesületünk éves közgyűlését, ami egyben (lévén két év telt el a legutóbbi óta) tisztújító közgyűlés lesz. Emlékeztetőül: a tavalyi alapszabály-módosítást követően immár 9 fős lesz az Elnökség, várjuk mindazoknak a jelentkezését, akik tevőleg szeretnének közreműködni az Egyesület irányításában. Következő hírlevelünkben fogunk részletes tájékoztatást adni a közgyűléssel, a jelöltállítással, illetve jelentkezéssel és az egyéb tudnivalókkal kapcsolatban. Ugyancsak két év telt el a legutóbbi Életmű-díj odaítélését követően, amit mindig Közgyűlésünkön adunk át. Erre vonatkozóan is várjuk majd jelöléseiteket, és erről is jövő hónapban lesz részletesebb tájékoztatás.
 
A szekciók irányítására decemberben megalakult bizottságok komoly terveket fogalmaztak meg önmaguk számára az idei év vonatkozásában. Terveikről, az elvégzett munkákról, az aktualitásokról a most induló Szekció rovatban adunk a továbbiakban hírt. Terveink szerint havonta 1-1 szekció fog részletesebb betekintést nyújtani a munkájába. Első ízben ebben a rovatban 1-1 beszámolót találhattok a Bizottságok elnökei részéről az alakuló ülésekről. Elöljáróban már most jelzem, hogy mindegyik Bizottság részéről felmerült az igény, hogy a tagság körében felmérje, melyek a leginkább érdeklődésre számot tartó területek, mire fókuszálják majd munkájukat. Mivel ennyire általános volt az igény, az Elnökség úgy döntött, hogy nem külön-külön szekciónként, hanem egy, átfogó felmérésében kérdezünk rá Nálatok arra, hogy mely szekciók munkája iránt érdeklődtök, illetve, hogy azon belül mi támogatná legjobban a munkátokat. Részletek és maga a felmérés februárban várhatóak.
 
Most az év elejével még egy új rovat indul hírlevelünkben: a Compliance szekció vállalta, hogy minden hónapban fog publikálni 1-1 (vagy akár több) hírt, érdekességet, aktualitást a Compliance világából. Első ízben Bácsfalvi András, a CÁB Elnökének cikke fog megjelenni a pénzmosás elleni szabályozás újdonságairól.
 
Amint láthatjátok, idénre is sok újdonságot, érdekességet tervezünk, reméljük, hogy mindezt Ti, mint az Egyesületet alkotó tagok hasznosnak és érdekesnek találjátok majd.
 
Mostani hírlevelünkben – a megszokott idegen nyelvű anyagok mellett – találhattok egy összefoglaló cikket Geiszlinger Árpád tagtársunk tollából. Az Egyesült Királyság és Írország Belső Ellenőrzési Szövetsége 2020. január elején közétette a “Belső Ellenőrzési Gyakorlati Kódex” (Útmutató a hatékony Belső Ellenőrzéshez a magán- és a harmadik szektorban) című kiadványát (továbbiakban: Gyakorlati Kódex). Erről találhattok alább egy rövid összefoglalót és természetesen magát az eredeti cikket is elolvashatjátok.
 
Mindezekhez jó böngészést, az egész éves munkához pedig jó kedvet és jó egészséget kívánok!
 
Tisztelettel,
gajdos









Dr Gajdos Márton CIA, CISA
A BEMSZ Elnöke

 

 

vilagkonf

globconn


KAPCSOLAT

Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete honlapja

BEMSZ titkárság - 1149 Budapest, Angol u. 34. - Telefon: 336-1505 - E-mail: titkarsag@iia.hu - Titkárságvezető: Miskolczi Judit

SzerkesztőségETK Szolgáltató zRt. 
Üzemeltetés:  MAZE Kft.

Facebook oldalhttps://www.facebook.com/BEMSZ

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

TAGSÁG

Tudjon meg többet a tagságról!