• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • green style
  • yellow style
  • orange style
  • grey style
Beszámoló a BEMSZ Pénzügyi Intézmények szekció állandó bizottságának üléséről

Bár a BEMSZ pénzintézeti szekciója az egyik legrégebbi szekció, az elnökség döntésének értelmében 2019. december 5-én került sor a megújult szekció munkáját irányító állandó bizottság első ülésére.


Az elnökség nem titkolt célja az volt a bizottság felállításával, hogy az eddig inkább banki oldalon meglévő aktivitást kiterjessze a biztosítók és egyéb pénzügyi szolgáltatók irányába is. A bizottsági tagságra történő jelentkezés teljes mértékben beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen a bankokban dolgozó kollégákon túl több biztosítós és egy a tanácsadói szektort képviselő kolléga is érdeklődését fejezte ki az ügyben. Ami szintén örvendetes volt számomra, hogy a jelentkezők mindegyike komoly szakmai múltat tudhat a háta mögött mind a belső ellenőrzésben eltöltött évek számát illetően, mind pedig az egyéb szervezetekben való szerepvállalásuk által. Bizottsági tagjaink a BEMSZ-es tagságon felül az MKT, a Bankszövetség és a MABISZ belső ellenőrzési munkacsoportjaiban is tevékenykednek, ezáltal is biztosítva a széleskörű kapcsolatrendszert.
Az ülésen mind a 8 jelentkező részt tudott venni, így hivatalosan is megalakulhatott a 9 fős bizottság. Mivel a szekcióban én képviselem a BEMSZ elnökségét és a korábbi szekció munkájában is tevékenyen vettem részt, a bizottság egyhangúlag megszavazta, hogy én vezessem a munkát az elkövetkező 2 évre vonatkozóan.
Megtárgyalásra került a bizottságok számára készített standard ügyrend is, amelyet a szekció sajátosságainak megfelelően testre szabtunk és véglegesítettünk.
Az adminisztratív teendőkön túl jutott egy kis idő arra is, hogy a jövőbeni tevékenységekről, illetve a tagok által érdekesnek tartott témájú BEMSZ délutánok szervezéséről is szót tudjunk ejteni.
A konkrét témákat még nem szeretném elárulni, de annyit talán megoszthatok ízelítőképpen, hogy a nagyon specifikus „hot topic”-okon túl tervezünk módszertani, adatelemzési, valamint az új és visszatérő kollégák minél gyorsabb integrációját segítő témaköröket is feldolgozni.
Megszületett egy gondolat az első negyedéves BEMSZ délután témáját illetően, mely a szektoron kívüli kollégáknak is hasznos lesz és amelyre egy nagyon karizmatikus előadót tervezünk meginvitálni.
Nem szeretném tovább csigázni az érdeklődést, a részletekkel hamarosan előrukkolunk.
Az már ebből az első találkozóból kiderült, hogy egy nagyon vidám és dinamikus csapat verbuválódott össze a bizottságban, így bizakodva tekintek a jövőbe mely egy a korábbinál aktívabb szekció életet eredményez majd a szektorban dolgozó kollégák legnagyobb megelégedésére.
Ennek reményében kívánok minden kedves jelen és jövőbeni szekció tagnak Boldog és Sikeres Új Évet.


Kollár Róbert
BEMSZ elnökségi tag, szekcióvezető

 

vilagkonf

globconn


KAPCSOLAT

Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete honlapja

BEMSZ titkárság - 1149 Budapest, Angol u. 34. - Telefon: 336-1505 - E-mail: titkarsag@iia.hu - Titkárságvezető: Miskolczi Judit

SzerkesztőségETK Szolgáltató zRt. 
Üzemeltetés:  MAZE Kft.

Facebook oldalhttps://www.facebook.com/BEMSZ

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

TAGSÁG

Tudjon meg többet a tagságról!