• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • green style
  • yellow style
  • orange style
  • grey style
Elnöki köszöntő

 

elnKedves Kolléga,

 

Tombol a nyár és tavaly ilyenkor - rendes üzletmenet mellett – csak egy nyúlfarknyi hírlevéllel jelentkeztünk júliusban és augusztusban. Idén gondolkoztunk, hogy összevonjuk a júliusi - augusztusi lapszámokat, azonban most - amellett, hogy amúgy sincs rendes üzletmenet - két jó okunk is van, hogy július végén „rendes" hírlevelet küldjünk:

 

Mindenekelőtt (és ezt nem lehet elégszer ismételni): jövő héten, 2020. július 30-án tartjuk éves rendes (és egyben tisztújító) közgyűlésünket. Azt írtam rendes (mert nem rendkívüli) de amúgy minden másban rendhagyó: on-line tartjuk meg, elektronikusan kell szavazni, 9 tagú Elnökséget kell választanunk, stb. Soha nem csináltunk még ilyet, fontos, hogy sikeres legyen (már csak azért is, mert szeptember 30-ig le kell adjuk az éves beszámolót). Ezúton is kérünk minden tagtársat, hogy aktívan vegyen részt a közgyűlésen, adja le szavazatát, illetve ha bármely okból akadályoztatva van, akkor adjon meghatalmazást egy olyan kolléga részére, aki részt tud venni a közgyűlésen.

A másik, szintén fontos újdonság az, hogy nemzetközi ernyőszervezetünk, az IIA Global pár napja megjelentette a három védelmi vonal (pardon: a három vonal) új modelljét. Nem véletlen az elírás, szerintem még párszor elkövetjük majd jópáran, az egyik legfontosabb változás ugyanis épp az, hogy (kerülendő a "védelmi" jelleg hangsúlyozását, egyben utalva a kontroll funkciók pozitív hozzájárulására a szervezeti céljainak realizálásához) a modell új neve simán "A három vonal" modell. Még várat magára ennek a részletes elemzése és szeretnénk egyben majd magyarra is lefordítani azt. Éppen ezért szeretnék egyben felhívással is fordulni tagságunkhoz: a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen várjuk olyanok jelentkezését, akik hajlandóak részt venni az új modell részben vagy egészben történő lefordításában az angol eredetiből magyarra.

Nagyon remélem, hogy minél nagyobb körben tudunk majd találkozni a jövő heti on-line közgyűlésen.

Addig is (és azt követően) szép nyarat, jó egészséget és - az esetleg még hátralevő szabadságon kívül - jó munkát, hírlevelünkhöz pedig jó böngészést kívánok!

Tisztelettel,

gajdos






Dr. Gajdos Márton CIA, CISA, CFE

A BEMSZ Elnöke

 

vilagkonf

globconn


KAPCSOLAT

Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete honlapja

BEMSZ titkárság - 1149 Budapest, Angol u. 34. - Telefon: 336-1505 - E-mail: titkarsag@iia.hu - Titkárságvezető: Miskolczi Judit

SzerkesztőségETK Szolgáltató zRt. 
Üzemeltetés:  MAZE Kft.

Facebook oldalhttps://www.facebook.com/BEMSZ

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

TAGSÁG

Tudjon meg többet a tagságról!